Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Slavnostní ocenění dárců krve

27.10.2023

Dne 26. října 2023 proběhlo Slavnostní oceňování dárců krve a plazmy plaketami prof. MUDr. Jana Janského. Dárci byli pozváni do Kulturního centra Rapotín, kde pro ně byly nachystány kromě ocenění i dárky od Českého červeného kříže, AGEL Transfúzní služby a od pojišťoven, které podporují bezpříspěvkové dárcovství krve. Poděkovat za dárcovství krve přišli i zastupitelé Města Šumperk.

„Na tomto slavnostním ocenění dárců jsme měli jedinečnou příležitost se s dárci potkat mimo naše zdravotnické zařízení a osobně jim pogratulovat k dosažení ocenění. Tato akce pro dárce byla jen malým poděkováním za jejich akt solidarity a pomoci druhým. Jejich dárcovství je v lidském měřítku neocenitelné. Velmi všem děkuji,“ sdělil Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby.

„Snažíme se pro čestné dárce krve a krevní plazmy získávat co nejvíce benefitů a poděkovat jim, mimo jiné, i touto slavnostní akcí. V celém Česku stále chybí až 130 tisíc nových dárců. Doposud neexistuje náhrada lidské krve, a tak bude trvat ještě dlouhé roky naše snaha přesvědčit veřejnost o tom, jak důležité je dárcovství krve pro celou společnost,“ doplnil MUDr. Radan Volnohradský, vedoucí lékař pracoviště Šumperk.

Letos dosáhlo stříbrné medaile za 20. bezpříspěvkový odběr 80 dárců a 94 dárců obdrželo za 40. jubilejní odběr zlatou medaili prof. MUDr. Jana Jánského.

Staňte se dárcem krve i Vy! Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Šumperku registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 600, nebo přes objednávkový systém: https://sumperk.odbery.agel.cz.

Zpět