Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Téměř 10 litrů krve darovali policisté v AGEL Transfuzní službě v Bruntále v rámci velikonočního odběru

27.3.2024

Těsně před Velikonocemi navštívili příslušníci Policie ČR z celého bruntálského okresu AGEL Transfúzní službu v Bruntále a prostřednictvím svému daru – daru krve, si vykoledovali mnoho úsměvů, poděkování a skvělý pocit z této neocenitelné pomoci.

Příslušníci Policie ČR se ještě před svátky potkali se svými kolegy na společném hromadném odběru krve. Do AGEL Transfúzní služby se postupně sjeli kolegové z obvodního oddělení Bruntál, Rýmařov, z Vrbna pod Pradědem a jejich řady doplnili příslušnici Dopravního inspektorátu, Oddělení informačních a komunikačních technologií, Oddělení analytiky a kybernetické kriminality a Oboru obecné a hospodářské kriminality. Na základě skvělé spolupráce a podpoře čestného dárcovství krve ze strany vedení Policie ČR, územního odboru Bruntál, navýšila AGEL Transfúzní služba a.s. ještě před Velikonocemi, zásoby krve o téměř 10 litrů, které darovalo 19 příslušníků Policie ČR.

 „Již po páté, jsme se my, policisté Územního odboru Bruntál sešli v Nemocnici AGEL Pohorská v Bruntále při hromadném odběru krve a nově také plazmy. Ačkoliv první letošní návštěva proběhla v menším počtu, neboť některým kolegům ji nedovolil zdravotní stav, tak jsme i přesto letos rozšířili řady nových dárců, a to o kolegy z Oddělní služební kynologie. Zároveň aktivně oslovujeme i nově příchozí policisty, aby o možnosti darování krve věděli a mohli se k nám v rámci hromadných odběrů připojit,“ doplnila inspektorka, prap. Barbora Geierová, která letošní akci zorganizovala. Policisté Územního odboru Bruntál si velice váží spolupráce s AGEL Transfuzní službou a s dárcovstvím budou pokračovat i nadále, protože darování krve pomáhá zachraňovat lidské životy.

„Máme velkou radost, že se tyto hromadné odběry těší stále velkému zájmu. Rádi zorganizujeme i další odběry pro ostatní složky integrovaného záchranného systému. Stačí nám zavolat,“ doplnila k odběrům Marcela Kučerková, pracovník péče o dárce. AGEL Transfúzní služba stále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů.

„Děkujeme všem příslušníkům za jejich krásný velikonoční dar a paní ředitelce, plk. Mgr. Natálii Pastuchové Orlové, za podporu všech dárců krve a plazmy,“ dodala MUDr. Naděžda Petřičová, vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby Bruntál.

Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět