Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Dárci krve byli oceněni Českým červeným křížem

1.12.2023

Dne 30. listopadu 2023 proběhlo Slavnostní ocenění čestných dárců krve a plazmy plaketami prof. MUDr. Jana Janského. Letos dosáhlo stříbrné medaile za 20. bezpříspěvkový odběr 41 dárců a 32 dárců obdrželo za 40. jubilejní odběr zlatou medaili. V Bruntále se navíc předávaly i Zlaté kříže 3. třídy za jubilejních 80 odběrů, kterých v minulém roce dosáhlo 14 dárců.

Předání ocenění a dárků se ujali MUDr. Petr Vlk víceprezident Českého červeného kříže, Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby, která své dárce takto odměňuje pravidelně, a  MUDr. Naděžda Petřičová vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby a.s. pracoviště Bruntál. Pozdravit dárce a popřát jim mnoho dalších dárcovských let přišel i Bc. Martin Henč, starosta města Bruntálu.

„Na každém Slavnostním ocenění dárců máme jedinečnou příležitost se s dárci potkat mimo naše zdravotnické zařízení a osobně jim pogratulovat k dosažení ocenění a především poděkovat. Připravujeme tyto akce pro dárce jako malé poděkování za jejich akt solidarity a pomoci druhým. Jak často opakuji, protože je nutné toto vyzdvihnout, dárcovství je v lidském měřítku neocenitelné. Velmi všem děkuji,“ řekl Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby a.s.

Dárci se k nám na „transfúzku“, jak jí sami říkají,  sjíždí ze všech koutů Moravskoslezkého kraje, někdy ze vzdálenosti i 50km. To nám ukazuje, že naši práci děláme dobře a dárci jsou u nás spokojení. Na Slavnostní ocenění přišla velká část zvaných dárců a tomu jsme velice rádi,“ uvedla Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL Transfúzní služby.

„Pevně věříme, že se slavnostní ocenění dárcům líbilo a brzy se opět uvidíme v Bruntále při dalším odběru krve,“ doplnila Petra Balogová, vedoucí sestra AGEL Transfúzní služby v Bruntále.

AGEL Transfúzní služba i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět