Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Příšlušníci PČR darovali krev

22.11.2023

Již podruhé v letošním roce přivítala AGEL Transfúzní služba v Bruntále dárce, jejichž heslem je „Pomáhat a chránit“. Hned 24 dárců z řad Policie ČR z celého Bruntálska přišlo na pomoc s doplněním zásob transfúzních přípravků pro předvánoční období. Premiérou byl dnešní odběr pro dva z nich. Letos tak celkem darovali již úctyhodných 30 litrů plné krve.

„Na dnešním odběru jsme se sešli s příslušníky z pořádkové a dopravní policie. Řady dárců doplnili také kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování. Dlouhodobě se nám daří sejít se při hromadných odběrech v hojném počtu, protože všichni vnímáme jak důležité je dárcovství krve. Od epidemie covid-19 to je již 4. hromadný odběr v řadě a určitě nebude poslední, “ sdělila nprap. Karla Špaltová, policejní preventistka MS kraje.

K dnešnímu odběru uvedl náš dárce npor. Mgr. Jaroslav Močko, vedoucí obvodního oddělení Bruntál„Jsme rádi, když můžeme pomáhat i tímto způsobem.“

„Tyto odběry jsou vždy velmi veselé, protože se s dárci z řad policie již známe. Přichází k nám nejen společně, ale darují krev i samostatně v průběhu celého roku, za což jim patří velký dík,“  sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu  AGEL Transfúzní služby.

„Velmi si vážíme toho, že opět přišli a pomohli nám se stabilizací krevních zásob a drží se svého hesla „Pomáhat a chránit.“ Děkujeme všem, kteří si udělali čas pro dnešní odběr,“ poděkovala Bc. Petra Balogová, vedoucí sestra AGEL Transfúzní služby pracoviště v Bruntále.

AGEL Transfúzní služba nadále hledá nové dárce krve a plazmy i mimo řady Policie ČR. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Bruntále registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900 nebo přes objednávkový systém: https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět