Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Šumperští policisté darovali krev

24.10.2023

Propad v zásobách transfúzních přípravků po letní sezoně stále trvá. Proto je dárcovská akce, která proběhla v AGEL Transfúzní službě v Šumperku, velmi potřebná. K čestnému darovaní se sem sjeli příslušníci Policie ČR. Hned 17 jejích příslušníků z celého okresu Šumperk s sebou přivedlo 2 kolegy, kteří jsou nováčky v dárcovské rodině.

„Naší prací je sloužit veřejnosti a dárcovství je jedním ze způsobů, jak pomáhat i mimo naše povolání,” doplnil por. Mgr. Ladislav Jílek, preventista Policie ČR.

„Příslušníci Policie ČR z územního odboru Šumperk jsou našimi pravidelnými dárci. Mnoho z nich k nám chodí darovat i mimo hromadné odběry. Přichází hlavně ve svém osobním volnu a tak je kolikrát nemůžeme bez uniformy ani poznat,“ sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu.

„Děkujeme řediteli územního odboru Šumperk, panu plk. Mgr. Liboru Gieselovi a všem dárcům, kteří nás opět nezklamali a přišli pomoci doplnit zásoby krve. Uvědomujeme si, jak je problematické uspořádat takovýto odběr a zároveň zajistit, aby nebyla narušena služba Policie. O to cennější je, když tyto hromadné odběry máme možnost s Policií ČR pořádat pravidelně, minimálně dvakrát do roka,poděkoval Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby.

Staňte se dárcem krve i Vy! Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Šumperku registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 600, nebo přes objednávkový systém: https://sumperk.odbery.agel.cz.

Zpět