Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Šumperští policisté darovali krev

24.10.2023

Propad v zásobách transfúzních přípravků po letní sezoně stále trvá. Proto je dárcovská akce, která proběhla v AGEL Transfúzní službě v Šumperku, velmi potřebná. K čestnému darovaní se sem sjeli příslušníci Policie ČR. Hned 17 jejích příslušníků z celého okresu Šumperk s sebou přivedlo 2 kolegy, kteří jsou nováčky v dárcovské rodině.

„Naší prací je sloužit veřejnosti a dárcovství je jedním ze způsobů, jak pomáhat i mimo naše povolání,” doplnil por. Mgr. Ladislav Jílek, preventista Policie ČR.

„Příslušníci Policie ČR z územního odboru Šumperk jsou našimi pravidelnými dárci. Mnoho z nich k nám chodí darovat i mimo hromadné odběry. Přichází hlavně ve svém osobním volnu a tak je kolikrát nemůžeme bez uniformy ani poznat,“ sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu.

„Děkujeme řediteli územního odboru Šumperk, panu plk. Mgr. Liboru Gieselovi a všem dárcům, kteří nás opět nezklamali a přišli pomoci doplnit zásoby krve. Uvědomujeme si, jak je problematické uspořádat takovýto odběr a zároveň zajistit, aby nebyla narušena služba Policie. O to cennější je, když tyto hromadné odběry máme možnost s Policií ČR pořádat pravidelně, minimálně dvakrát do roka,poděkoval Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby.

Staňte se dárcem krve i Vy! Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Šumperku registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 600, nebo přes objednávkový systém: https://sumperk.odbery.agel.cz.

Zpět