Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Od začátku roku získala AGEL Transfúzní služba v Bruntále 176 nových dárců krve, a to i díky akci pořádané ve spolupráci s Nadačním fondem NADĚJE

14.9.2023

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je AGEL Transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE se svým Projektem 450ml NADĚJE. Ve středu 13. září 2023 proběhla tato akce v AGEL Transfúzní službě v Bruntále.

„Díky této akci jsme rozšířili naši velkou dárcovskou rodinu o dalších 12 dárců krve. Možná se toto číslo na první pohled zdá nízké, ale pokud si uvědomíme, že za jeden jediný rok jsme nuceni vyloučit několik desítek věrných dárců krve a plazmy z naší dárcovské komunity z důvodu zdravotních omezení, jsme rádi za každého nového dárce. Oznámit dárci jeho trvalé vyloučení z dárcovství je pro nás mnohdy velmi emotivní, protože se jedná o jednoho z členů naší „rodiny“, a přestože jsme nesmírně vděční za jejich dlouhodobou podporu a obětavost, zdraví našich dárců a bezpečnost pacientů jsou pro nás na prvním místě,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. „Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně, a reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných prvodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE s tím, že celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem.

„Při vědomí, že lidská krev je dosud a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité. Na Transfúzku do Bruntálu se vždy velmi ráda vracím, protože jsou tu fajn lidi a milý personál,“ doplňuje Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Děkujeme všem našim dárcům za jejich oddanost a obětavost, kterou projevují každý den. Vaše krev a plazma jsou neocenitelným darem pro ty, kteří je potřebují, a vaše podpora je pro nás nepostradatelná. Společně můžeme změnit životy a zachraňovat životy pacientů," uzavřela Petra Balogová, pověřená vedoucí sestra pracoviště Bruntál.

Staňte se dárcem krve i Vy! Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém: https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět