Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

AGEL Transfúzní služba a Nadační fond NADĚJE zve prvodárce na společnou akci

25.5.2023

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je AGEL Transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE se svým Projektem 450ml NADĚJE, který se uskuteční v úterý 30. května 2023 od 6:15 do 10:00 v AGEL Transfúzní službě v Šumperku.

„Naším významným partnerem v „boji“ o nového dárce krve je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE, se svým Projektem 450ml NADĚJE. Stejně jako minulý rok srdečně zveme všechny zájemce o pomoc potřebným k nám na Transfúzku do Šumperka. Pro akci zajistil Nadační fond krásné dárky od partnerů projektu a jeden z prvodárců navíc obdrží poukaz na let balónem,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. „Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně, a reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných prvodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE s tím, že celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem.

„Darování krve je osobní rozhodnutí, kdy každý musí začít sám u sebe. Při vědomí, že lidská krev je dosud, a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité,“ doplňuje Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Díky těmto akcím je možné dostat do povědomí veřejnosti dárcovství krve a zároveň rozšířit naši dárcovskou rodinu o nové členy. Tímto děkujeme paní Xenii Mráčkové za organizaci akce a za to, jak moc bojuje společně s námi o nové dárce krve,“ uzavřela Marcela Kučerková z AGEL Transfúzní služby.

AGEL Transfúzní služba Šumperk na tuto akci zve nové dárce. V úterý 30. června je možné přijít bez objednání, ale pokud nechce zájemce o dárcovství déle čekat, je možné si rezervovat termín na tel.: 702 150 489. Veškeré informace o dárcovství krve naleznete na https://transfuznisluzba.agel.cz

Zpět