Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

AGEL Transfúzní služba a Nadační fond NADĚJE zve prvodárce na společnou akci

25.5.2023

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je AGEL Transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE se svým Projektem 450ml NADĚJE, který se uskuteční v úterý 30. května 2023 od 6:15 do 10:00 v AGEL Transfúzní službě v Šumperku.

„Naším významným partnerem v „boji“ o nového dárce krve je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE, se svým Projektem 450ml NADĚJE. Stejně jako minulý rok srdečně zveme všechny zájemce o pomoc potřebným k nám na Transfúzku do Šumperka. Pro akci zajistil Nadační fond krásné dárky od partnerů projektu a jeden z prvodárců navíc obdrží poukaz na let balónem,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. „Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně, a reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných prvodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE s tím, že celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem.

„Darování krve je osobní rozhodnutí, kdy každý musí začít sám u sebe. Při vědomí, že lidská krev je dosud, a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité,“ doplňuje Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Díky těmto akcím je možné dostat do povědomí veřejnosti dárcovství krve a zároveň rozšířit naši dárcovskou rodinu o nové členy. Tímto děkujeme paní Xenii Mráčkové za organizaci akce a za to, jak moc bojuje společně s námi o nové dárce krve,“ uzavřela Marcela Kučerková z AGEL Transfúzní služby.

AGEL Transfúzní služba Šumperk na tuto akci zve nové dárce. V úterý 30. června je možné přijít bez objednání, ale pokud nechce zájemce o dárcovství déle čekat, je možné si rezervovat termín na tel.: 702 150 489. Veškeré informace o dárcovství krve naleznete na https://transfuznisluzba.agel.cz

Zpět