Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

V AGEL Transfúzní službě se dnes dárci cítili obzvláště bezpečně, darovali s nimi totiž příslušníci Policie ČR

13.4.2023

Jejich heslem je „Pomáhat a chránit“ a opakovaně dokazují, že svůj závazek plní na 100 %. Ve sluncem prozářenou středu zavítalo do AGEL Transfúzní služby 32 příslušníků Policie ČR z celého okresu. Policisté z Bruntálu a jeho okolí a pravidelní dárci krve a plazmy v jedné osobě s sebou přivedli hned pět kolegů, které AGEL Transfúzní služba nově přijala do své velké dárcovské rodiny.

„Policisté se opětovně a rádi připojili k již tradičnímu hromadnému dobrovolnému dárcovství krve, tak jako v předchozích letech. Doufáme, že jsme motivovali i ty, kteří doposud s dárcovstvím otáleli,“ sdělila nprap. Karla Špaltová, policejní preventistka Moravskoslezského kraje.

„Máme vždy velkou radost, když vidíme v řadách policie také známé tváře – pravidelné dárce. Není výjimkou, že příslušníci Policie mají na svém dárcovském „kontě“ přes 120 bezpříspěvkových odběrů, které Český červený kříž oceňuje Zlatým křížem 2. třídy. Vážíme si každého dárce, který k nám přijde a daruje krev. Pro z jištění krevní soběstačnosti v Česku je třeba každoročně získat 33 tisíc nových dárců krve,“ sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL Transfúzní služby.

„Děkujeme příslušníkům Policie ČR Bruntál za dar krve, kterého si velmi ceníme. Těšíme se na další spolupráci a setkání v AGEL Transfúzní službě v Bruntálu,“ poděkovala MUDr. Naděžda Petřičová, vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby.

AGEL Transfúzní služba nadále hledá nové dárce krve a plazmy i mimo řady Policie ČR. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Bruntále registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém: https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět