Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Prodloužený Valentýn slavili dárci v Šumperku i v Bruntále

16.2.2024

Svatý Valentýn bývá svátkem zamilovaných. Tím největším dárkem, který však můžete druhým dát, je dar krve - dar života. Letošní svátek oslavili odběrem s názvem „Daruj kapku krve s láskou“ dárci krve, a to ve čtvrtek 15. února v Šumperku a v pátek 16. února v Bruntále.

Všichni dárci, kteří se objednali a přišli v tyto dny darovat krev, obdrželi sladké valentýnské překvapení. 

„Valentýnská akce je skvělou příležitostí pro první dárcovství! Tak to udělala i paní Petra, která následovala svého muže a přidala se ve čtvrtek do naší velké dárcovské rodiny. Naším cílem je, aby se u nás dárci cítili dobře, prostě jako doma. Chceme se tím odlišit od ostatních center. Všech dárců, do jednoho, si velmi vážíme a těšíme se na jejich další návštěvu,“ vzkazuje pracovnice evidence dárců Jitka Dvořáková.

„Tematické odběry jsou u našich dárců velmi oblíbené a žádané. Je to další způsob jak pro dárce vytvořit veselé a příjemné prostředí. Doufáme, že jsme dárcům udělali radost a už nyní připravujeme další akce,“ uvedla Petra Balogová, vedoucí sestra pracoviště Bruntál.

AGEL Transfúzní služba i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Šumperku a Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. 

Dotazy ohledně dárcovství krve zodpoví pracovníci AGEL Transfúzní služby a.s. na bezplatné infolince odběrového střediska Šumperk na tel.: 800 300 600 a odběrového střediska sídlícího v Nemocnici AGEL Podhorská v Bruntálu na tel.: 800 300 900. Všechny informace zájemci o dárcovství naleznou také na webu https://transfuznisluzba.agel.cz

 

Zpět