Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Studenti středních škol a gymnázií jsou významnou nadějí pro dárcovskou základnu

19.10.2022

Chopili se výzvy a přišli darovat krev. V polovině října zavítalo 23 studentů Všeobecného a sportovního gymnázia Bruntál v čele s pedagogy do AGEL Transfúzní služby v Bruntále.

Problematika úbytku pravidelných dárců z dárcovské základny je dlouhodobým problémem napříč celou naší republikou. Studenti byli z hlediska historie často iniciátory změn a nadějí pro lepší budoucnost. Neméně důležití jsou i pro stabilitu naší dárcovské rodiny. Proto si nesmírně vážíme podpory škol k dárcovství krve, pedagogů za jejich aktivní organizaci hromadných odběrů a především studentů samotných, kteří překonají počáteční obavy a přijdou to zkusit.

„Máme obrovskou radost, že k nám do Transfúzní služby v Bruntálu opět zavítali studenti Všeobecného a sportovního gymnázia Bruntál. Pro většinu to byla dárcovská premiéra. To, že se studenti k odběru aktivně hlásí, vypovídá o silné motivaci, skvělé morálce a společenské odpovědnosti mladých studentů. Jsou tak ideálními nástupci stárnoucí dárcovské základny. Velmi vám všem děkujeme,“ vzkazuje MUDr. Naděžda Petřičová, vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby Bruntál.

K odběru dnes dorazilo 23 studentů, a protože se má jít příkladem, přidala se k odběru i jejich pedagožka, pravidelná dárkyně v jedné osobě Mgr. Kateřina Jedličková.

Všeobecné a sportovní gymnázium v Bruntále, jehož zřizovatelem je Moravskoslezský kraj je školou s dlouholetou tradicí. Bylo první českou střední školou, která vznikla v Bruntále po osídlení českým obyvatelstvem po ukončení druhé světové války. Za dlouhá léta své existence si gymnázium vydobylo své pevné místo mezi středními školami ve městě i v regionu.

AGEL Transfúzní služba Bruntál naléhavě hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět