Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

AGEL Transfúzní služba připravila setkání, na kterém odborníci řešili aktuální témata související s dárcovstvím krve

16.6.2022

Nové trendy v transfúzním lékařství, aktuální nedostatek krevních zásob nebo problematika náboru nových dárců, To vše řešili odborníci z hematologicko-transfúzních oddělení nemocnic Skupiny AGEL, kteří se minulý týden (9. a 10. června) sešli na 2. ročníku pracovního setkání s AGEL Transfúzní službou a.s. v Zámeckém resortu Sobotín.

Na konferenci byli pozváni zástupci hematologicko-transfúzních oddělení z nemocnic Skupiny AGEL z Česka i ze Slovenska, vedoucí zaměstnanci Laboratoře AGEL a AGEL Transfúzní služby. Své novinky přijeli představit i dodavatele materiálů pro transfúzní lékařství a přístrojů pro odběr krve a plazmy.

„Pořádaná konference byla skvělou příležitostí pro představení pracovních postupů a trendů jednotlivých nemocnic a věcnou diskuzi o strategii v péči o dárce. Osobní setkání s kolegy zdravotníky a lékaři je vždy velmi milé a přínosné,“ sdělil MUDr. Radan Volnohradský, lékař AGEL Transfúzní služby.

Hlavním tématem, které je stále aktuální, bylo řešení problematiky rozšiřování dárcovské základny o nové bezpříspěvkové dárce krve, novinky v transfúzní praxi a spolupráce s Českým červeným křížem. Střední zdravotnická škola AGEL představila koncepty vzdělávání zdravotnického personálu se zaměřením na práci v transfúzních odděleních a Laboratoře AGEL výsledky a úspěšnost testování v době coronavirové epidemie. Na programu tohoto setkání bylo otevřeno téma ochrany osobních údajů, sdílení marketingových akcí jednotlivých nemocnic a plán modernizace vybavení hematologických a odběrových center pro šetrnější a efektivnější odběry krve a plazmy.

Vzhledem k úspěšnosti konference a podnětným připomínkám plánujeme další společné setkání v roce 2023.

Zpět