Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

AGEL Transfúzní služba připravila setkání, na kterém odborníci řešili aktuální témata související s dárcovstvím krve

16.6.2022

Nové trendy v transfúzním lékařství, aktuální nedostatek krevních zásob nebo problematika náboru nových dárců, To vše řešili odborníci z hematologicko-transfúzních oddělení nemocnic Skupiny AGEL, kteří se minulý týden (9. a 10. června) sešli na 2. ročníku pracovního setkání s AGEL Transfúzní službou a.s. v Zámeckém resortu Sobotín.

Na konferenci byli pozváni zástupci hematologicko-transfúzních oddělení z nemocnic Skupiny AGEL z Česka i ze Slovenska, vedoucí zaměstnanci Laboratoře AGEL a AGEL Transfúzní služby. Své novinky přijeli představit i dodavatele materiálů pro transfúzní lékařství a přístrojů pro odběr krve a plazmy.

„Pořádaná konference byla skvělou příležitostí pro představení pracovních postupů a trendů jednotlivých nemocnic a věcnou diskuzi o strategii v péči o dárce. Osobní setkání s kolegy zdravotníky a lékaři je vždy velmi milé a přínosné,“ sdělil MUDr. Radan Volnohradský, lékař AGEL Transfúzní služby.

Hlavním tématem, které je stále aktuální, bylo řešení problematiky rozšiřování dárcovské základny o nové bezpříspěvkové dárce krve, novinky v transfúzní praxi a spolupráce s Českým červeným křížem. Střední zdravotnická škola AGEL představila koncepty vzdělávání zdravotnického personálu se zaměřením na práci v transfúzních odděleních a Laboratoře AGEL výsledky a úspěšnost testování v době coronavirové epidemie. Na programu tohoto setkání bylo otevřeno téma ochrany osobních údajů, sdílení marketingových akcí jednotlivých nemocnic a plán modernizace vybavení hematologických a odběrových center pro šetrnější a efektivnější odběry krve a plazmy.

Vzhledem k úspěšnosti konference a podnětným připomínkám plánujeme další společné setkání v roce 2023.

Zpět