Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Od začátku roku AGEL Transfúzní služba v Bruntále zaregistrovala téměř 100 nových dárců krve, a to i díky akci pořádané s ve spolupráci s Nadačním fondem NADĚJE

13.6.2022

Vzhledem k dlouhodobému problému, kterým je stárnoucí dárcovská základna, je nutná aktivní podpora náboru nových dárců. Kromě pravidelných akcí, jako je Valentýnský nebo Velikonoční odběr, AGEL Transfúzní služba vytváří akce i s partnery, institucemi, nadacemi a firmami, které si jsou vědomi, jak je dárcovství krve pro společnost důležité a výrazně podporují dárce krve. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je Nadační fond NADĚJE, se svým Projektem 450ml NADĚJE.

„Projekt je primárně zaměřen na získávání bezplatných prvodárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic po celé České republice. Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně. Projekt reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných prvodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Na naší společné akci, která proběhla v AGEL Transfúzní službě na začátku června, jsme měli tu čest přivítat 12 nových dárců krve, což je úžasné. Na akci 450 ml NADĚJE zajistila Nadace NADĚJE krásné dárky od partnerů projektu, a tak jeden z prvodárců mohl obdržet poukaz na let balónem,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

„Celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem. Darování krve je osobní rozhodnutí, kdy každý musí začít sám u sebe. Při vědomí, že lidská krev je dosud (a ještě dlouho bude) nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité,“ doplňuje Xenie Mráčková.

„Díky těmto akcím je možné dostat do povědomí veřejnosti dárcovství krve a zároveň rozšířit naši dárcovskou rodinu o nové členy. Tímto děkujeme paní Xenii Mráčkové za organizaci akce a za to, jak moc bojuje společně s námi o nové dárce krve. Děkujeme také všem novým dárcům, že se odhodlali a přišli,“ uzavřela Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby a.s.

AGEL Transfúzní služba Šumperk i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém: bruntal.odbery.cz.

Zpět