Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

V AGEL Transfúzní službě se dárci cítili obzvláště bezpečně, darovali s nimi totiž příslušníci Policie ČR

1.6.2022

Jejich heslem je „Pomáhat a chránit“ a opakovaně dokazují, že svůj závazek plní na 100 procent. Ve středu 31. května zavítalo do AGEL Transfúzní služby 24 příslušníků Policie ČR z celého okresu. Policisté ze Šumperka a jeho okolí a pravidelní dárci krve a plazmy v jedné osobě, s sebou přivedli hned 3 kolegy, které jsme nově přijali do naší velké dárcovské rodiny.

Členové Integrovaného záchranného systému (IZS) vědí, jak moc je důležité si vzájemně pomáhat. Hromadné rozhodnutí společného dárcovství krve v čase, kdy nemocnice stále bojují s nedostatkem transfúzních přípravků, je o to cennější.

„Máme vždy velkou radost, když vidíme v řadách policie také známé tváře – pravidelné dárce. Není výjimkou, že příslušníci Policie ČR mají na svém dárcovském „kontě“ i přes 250 bezpříspěvkových odběrů, které Český červený kříž hodnotí nejvyšším oceněním – Plaketou „Dar krve - dar života“. Dnes například přišel jeden z dárců-policistů na svůj již 276. odběr,“ sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL Transfuzní služby.

„Děkujeme vedení územního odboru Šumperk, panu řediteli a všem dárcům, kteří nás opět nezklamali a přišli pomoci v boji s nedostatkem krevních zásob,“ poděkovala Ing. Hana Marešová, místopředsedkyně AGEL Transfúzní služby.

„Atmosféra v transfúzní stanici byla při odběru skvělá a společný odběr v tomto roce zcela jistě zopakujeme,” doplnil por. Mgr. Ladislav Jílek, preventista Policie ČR.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezpříspěvkové dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět