Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Dobrovolní hasiči z Bruntálska pomáhají „hasit“ nedostatek krevních zásob

27.5.2022

Daruj krev s dobrovolnými hasiči. Tuto výzvu přijali naši dárci a mohli tak v pátek 27. května darovat tu nejcennější tekutinu společně s nimi u příležitosti 11. ročníku hromadného odběru dobrovolných hasičů okresu Bruntál.

„Svůj dar krve u nás dnes úspěšně darovalo 14 hasičů, kteří jsou zároveň našimi pravidelnými dárci. Můžeme se tak na ně vždy spolehnout ,“ sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL Transfúzní služby.

Na všechny dárce, kteří navštívili AGEL Transfúzní službu v Nemocnici AGEL Podhorská v Bruntálu, čekalo občerstvení a dárky jako poděkování za účast na této akci. I když nebylo ze zdravotních důvodů možné odebrat krev všem z 37 příchozích dárců, celý páteční odběr byl plný pohody a rodinné atmosféry. „Další dobrovolní hasiči přicházeli k odběrům v průběhu celého měsíce května, ne všem totiž vyhovoval termín akce. Děkujeme všem dobrovolným hasičům i našim pravidelným dárcům, za jejich dar a budeme se těšit u dalšího odběru,“ uzavírá Marcela Kučerková.

Každý, kdo daruje krev nebo plazmu v AGEL Transfúzní službě, má nárok na celou řadu výhod. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Odběrové místo se nachází v přízemí Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntálu a objednat se k odběru můžete na tel. čísle 800 300 900 nebo přes objednávkový systém: bruntal.odbery.agel.cz.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. da je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na odběrovém středisku. Den před odběrem by měl zájemce o darování nejcennější tekutiny hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnída

Zpět