Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Za jeden měsíc získala AGEL Transfúzní služba přes 100 nový dárců, a to i díky akci pořádané s ve spolupráci s Nadačním fondem NADĚJE

13.4.2022

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je AGEL Transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. Pořádá nejen pravidelné akce jako je Valentýnský nebo Velikonoční odběr, ale organizuje celou řadu dalších se svými partnery z řad institucí, nadací či firem, které si uvědomují, jak je dárcovství krve pro společnost důležité a podporují ho nejrůznějšími formami. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je Nadační fond NADĚJE, se svým Projektem 450ml NADĚJE. I díky němu se podařilo AGEL Transfúzní službě rozšířit dárcovskou základnu o 110 nových členů.

„Na naší společné akci, která proběhla v AGEL Transfúzní službě na konci března tohoto roku, jsme měli tu čest přivítat 39 nových dárců krve, což je úžasné. I když jsme se trochu mačkali, stálo to za to. Na akci 450 ml NADĚJE zajistila Nadace NADĚJE krásné dárky od partnerů projektu, a tak jeden z prvodárců mohl obdržet poukaz na let balónem,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby a.s.

„Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně. Projekt reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných novodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE s tím, že celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem.

„Darování krve je osobní rozhodnutí, kdy každý musí začít sám u sebe. Při vědomí, že lidská krev je dosud, a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité,“ doplňuje Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Díky těmto akcím je možné dostat do povědomí veřejnosti dárcovství krve a zároveň rozšířit naši dárcovskou rodinu o nové členy. Tímto děkujeme paní Xenii Mráčkové za organizaci akce a za to, jak moc bojuje společně s námi o nové dárce krve. Děkujeme také všem novým dárcům, že se odhodlali a přišli a našim pravidelným dárcům za to, že měli pochopení k delší čekací době v průběhu akce. Příští společnou akci už uspořádáme v nových prostorách AGEL Transfúzní služby v Šumperku a už se na to těšíme,“ uzavřela Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby a.s.

AGEL Transfúzní služba Šumperk i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Šumperku i registrace do Českého

národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 600, nebo přes objednávkový systém sumperk.odbery.cz.

Zpět