Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Budoucí vojáci nás opět nezklamali a přijeli do Šumperku darovat krev

10.3.2022

Krve je stále velký nedostatek, proto do AGEL Transfúzní služby v Šumperku přijeli v úterý 8. března studenti Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany z Moravské Třebové na odběr krve. Darovat nejcennější tekutinu se rozhodlo 41 studentů.

„Máme obrovskou radost, že již podruhé můžeme u nás v AGEL Transfúzní službě v Šumperku přivítat studenty Vojenské střední školy a jejich zástupce z řad pedagogů na hromadném odběru krve. Pro většinu to byl již druhý odběr, přibyli nám ale i noví dárci. To, že se studenti k odběru aktivně hlásí, vypovídá o silné motivaci, skvělé morálce a společenské odpovědnosti mladých studentů. Jsou tak ideálními nástupci stárnoucí dárcovské základny. Velmi vám všem děkujeme,“ vzkazuje MUDr. Radan Volnohradský, vedoucí lékař AGEL Transfúzní služby Šumperk.

K odběru dnes dorazilo 41 studentů, a protože se má jít příkladem, přidal se k odběru i jejich pedagog mjr. Ing. et. Ing. Ondřej Kropáček. Ten je dlouholetým a pravidelným dárce krve i plazmy v Šumperku a právě jeho přístup se odráží na velkém zájmu o dárcovství krve ze strany studentů. „Jsem na své studenty velice hrdý, jsou to borci!“ sdělil mjr. Ing. et. Ing. Ondřej Kropáček.

Vojenská střední škola a Vyšší odborná škola Ministerstva obrany v Moravské Třebové se kromě primární funkce – vzdělávání, zaměřuje i na brannou, vlasteneckou, společenskou a občanskou výchovu mladých lidí. Škola se proto podílí na tematicky zaměřených akcích Armády ČR a v rámci regionu spolupracuje s řadou civilních subjektů. Pomoc druhým je tedy jejich krédem.

AGEL Transfúzní služba Šumperk naléhavě hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Šumperku i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 600, nebo přes objednávkový systém sumperk.odbery.cz.

Zpět