Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Studenti Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál přinesli na AGEL Transfúzní službu svůj dar ještě před Vánocemi

14.12.2021

Studenti Střední průmyslové školy a Obchodní akademie Bruntál zavítali do AGEL Transfúzní služby v Bruntále. Výzvu k darování krve tak opět přijalo 9 mladých dárců pod vedením pedagožky Miroslavy Stáňové, která je dárkyní a aktivní podporovatelkou dárcovství krve.

Díky její osvětě se v pátek 10. prosince 2021 rozšířila naše dárcovská rodina o 8 nových dárců. „Nemocnice a krevní banky stále bojují s krevními zásobami. Plánovaná operativa je sice velmi omezena, ale vzrůstá poptávka po transfúzních přípravcích pro pacienty s velmi závažnými komplikacemi u onemocnění covid-19. Proto jsme vděčni, za každou aktivitu studentů středních škol a hlavně jejich mentorů – pedagogů, kteří jsou si vědomi jak důležité dárcovství krve je,“ informuje MUDr. Radan Volnohradský, lékař AGEL Transfúzní služby.

Ze zkušenosti zdravotníků na transfúzní službě v Bruntále vyplývá, že právě podobné akce opravdu dokážou mladé lidi správně motivovat. Dnešní registr pravidelných dárců zde tvoří mnoho bývalých středoškoláků, kterým první cestu k odběru krve ukázala právě jejich učitelka Miroslava Stáňová. Pro dárce krve z řad studentů si škola připravila i slušivá trička. Dárce krve přiletěl podpořit i anděl z Informačního centra města Bruntál a přinesl tak sváteční náladu a pohodu na transfúzní službu.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možné v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně.

Stačí se objednat prostřednictvím bezplatné telefonní linky 800 300 900, nebo využít online objednávkový systém na adrese bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět