Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Policisté z celého okresu Bruntál přišli na pomoc

30.11.2021

Netradiční pohled se naskytl před pár dny některým občanům Bruntálu, neboť v jeden moment se v Nemocnici AGEL Podhorská objevili ve velkém počtu uniformovaní policisté. Obava však nebyla na místě. Naopak to byla skvělá zpráva. Příslušníci Policie ČR územního odboru Bruntál totiž přišli pomoci v boji s dlouhodobým nedostatkem krve.

Jejich heslem je „Pomáhat a chránit“, proto se celkem 40 příslušníků Police ČR rozhodlo tentokrát pomoci s dárcovstvím krve. AGEL Transfúzní služba v Bruntálu tak byla v pátek 26. listopadu doslova v obklíčení policistů. Policisté z Bruntálu, Krnova a celého okresu Bruntál a pravidelní dárci krve a plazmy v jedné osobě, s sebou přivedli 22 kolegů, pro které byla návštěva AGEL Transfúzní služby premiérou.

„Děkujeme příslušníkům Policie ČR Bruntál za dar krve, kterého si velmi ceníme, zejména při aktuálním nedostatku krve v souvislosti s pandemií covid-19. Těšíme se na další spolupráci a setkání v AGEL Transfúzní službě v Bruntálu,“ poděkovala MUDr. Naděžda Petřičová, vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby.

Členové Integrovaného záchranného systému (IZS) vědí, jak moc je důležité si vzájemně pomáhat. Hromadné rozhodnutí společného dárcovství krve v čase, kdy nemocnice stále bojují s nedostatkem transfúzních přípravků, je o to cennější. Transfúzní služba tak s radostí přivítala nové členy do dárcovské rodiny.

„Policisté si uvědomují, jak je důležité pomáhat, proto jsme velmi rádi, že jsme se mohli do dárcovství krve zapojit a podpořit dobrou věc. Doufáme, že jsme motivovali i ty, kteří doposud s dárcovství otáleli,“ sdělila nprap. Karla Špaltová, policejní preventistka MS kraje.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr

Zpět