Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

AGEL Transfúzní stanici obklíčilo 30 policistů. Drama se ale nekonalo, policisté přišli darovat krev

20.10.2021

Jejich heslem je „Pomáhat a chránit“, proto se celkem 30 příslušníků Police ČR rozhodlo tentokrát pomoci s dárcovstvím krve. AGEL Transfúzní služba tak byla v úterý 19. října doslova v obklíčení policistů. Policisté ze Šumperka a jeho okolí a pravidelní dárci krve a plazmy v jedné osobě, s sebou přivedli 6 kolegů, pro které byla návštěva AGEL Transfúzní služby premiérou.

Členové Integrovaného záchranného systému (IZS) vědí, jak moc je důležité si vzájemně pomáhat. Hromadné rozhodnutí společného dárcovství krve v čase, kdy nemocnice stále bojují s nedostatkem transfúzních přípravků, je o to cennější. Transfúzní služba tak s radostí přivítala nové členy do dárcovské rodiny.

Aby nebyla narušena činnost jednotlivých oddělení Policie ČR, přišli policisté k odběrům ve svém osobním volnu. „Člověk nikdy neví, kdy se dostane do situace, kdy krev bude sám potřebovat. Toto je skvělá příležitost někomu pomoci. Dárcovství krve je potřebné pro celou společnost a v konečném důsledku i pro každého jednotlivce,” vzkazuje všem, kteří se zatím nerozhodli darovat krev, ředitel územního odboru Policie ČR Šumperk plk. Mgr. Libor Giesel.

„Daruji krev od 18 let, nyní je mi 37 let. Je to už dlouho a nikdy jsem toho nelitoval. Vidím kolem sebe spoustu lidí, kteří potřebují krev a plazmu. Nejenom v mé profesi dopravního policisty. Jelikož jsou to tekutiny, které nejdou uměle vyrobit, lidé je opravdu potřebují. Na transfúzní službě jsou úžasná děvčata. Tak pokud můžete, přijďte darovat dar života. Pokud nejste rozhodnuti, prosím jděte, vyzkoušejte to. Ten dobrý pocit za to stojí,“ doplňuje výzvu k veřejnosti pravidelný dárce s více než 120 odběry, policista Martin Hojgr z Dopravního inspektorátu.

„Děkujeme vedení územního odboru Šumperk, panu řediteli a všem, kteří nám umožnili pomoci v těžké situaci, kdy prakticky celá Česká republika se potýká s nedostatkem krve,“ poděkoval MUDr. Radan Volnohradský, lékař AGEL Transfúzní služby.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět