Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Mikulášská nadílka čekala na dárce Transfúzní služby Šumperk

6.12.2019

Mikulášskou a adventní atmosféru přinesli včera a dnes Mikuláš, čert a anděl, aby tak zpříjemnili pobyt bezpříspěvkových dárců krve a plazmy na Transfúzní službě Šumperk, která patří do skupiny AGEL.

Mikulášská trojice, která svou přítomností zpestřila dárcům odběr krve a plazmy na Transfúzní službě, za sebou nechávala jen úsměvy. „Každoročně se naše zaměstnankyně převléknou do masek Mikuláše, čerta a anděla, aby tak dárcům zpříjemnily odběr krve a plazmy. Každý, kdo v tyto dva dny přišel darovat krev či plazmu, dostal také drobnou mikulášskou pozornost,“ popisuje Bc. Tereza Hojgrová, marketingová pracovnice Transfúzní služby Šumperk.

Zájemci o bezpříspěvkové darování krve či plazmy u Transfúzní služby Šumperk se musí ke každému odběru objednat, a to telefonicky na čísle 800 300 600 nebo 724 612 674 či emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a znamená možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu.

 

Zpět