Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Světový den dárců krve

14.6.2019

V týdnu od 11.6. - 14.6. se na Transfúzní službě a.s. v Šumperku a Bruntále uskutečnil Světový den dárců krve, který připadá na 14.6. Datum vyhlásila Světová zdravotnická organizace jako Světový den dárců krve poprvé v roce 2003. Záměrem je upozornit na význam a hodnotu krve pro život, a zvýšit povědomí o potřebě pravidelného dárcovství krve, aby byla zajištěna kvalita, bezpečnost a dostupnost krve a krevních produktů pro potřebné pacienty.

V Šumperku se zúčastnilo celkem 82 dárců. Z toho plazmu darovalo 52 a krev 27 dárců. Přivítali jsme i 3 nové prvodárce. Jako zpestření bylo k dispozici nutriční měření.

V Bruntále se zúčastnilo celkem 64 dárců, z toho plazmu darovala 19 a krev 45 dárců. Přivítali jsme i 4 nové prvodárce. Pro zpestření jsme si pro dárce připravili osvěžující „americkou limonádu“.

Všichni dárci dostali placku a nálepku „I já jsem dárcem“. Budeme rádi, pokud budete dál šířit a dělat osvětu bezpříspěvkového dárcovství, díky kterému zachraňujete životy!

Bez Vás by to nešlo a proto Vám Všem moc děkujeme!

Na obrázku může být: zákusek a jídlo

Zpět