Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Čtyři velké soutěže pro dárce krve a plazmy připravila Transfúzní služba AGEL

6.2.2019

Poukaz na jednodenní lyžovačku, let horkovzdušným balónem, zákusek s kávou do cukrárny, dobrou večeři, anebo balík sladkostí mohou dostat v nejbližších týdnech dárci krve či plazmy, kteří docházejí na odběrová místa Transfúzní služby AGEL v Šumperku či v Bruntále.

„Čtyři velké soutěžní akce jsme připravili na únor, březen a duben pro stávající i nové dárce krve nebo krevní plazmy. Rádi bychom jim i touto cestou poděkovali, že nemyslí jen na sebe, ale pomáhají také druhým tím, že dávají tu nejcennější tekutinu, kterou mají, a zachraňují tak mnohdy životy,“ řekla Mgr. Markéta Stržínková, referentka marketingu a PR Transfúzní služby AGEL.

Od pondělí 4. února do pátku 15. února probíhá soutěž o celodenní pobyt na lyžích ve Skiareálu Kouty pro dárce ze Šumperku, a ve Ski aréně Karlov pro dárce z Bruntálu. „Cena zahrnuje celodenní permanentku na vlek. Věříme, že si výherci celodenní lyžovačku užijí. Losovat budeme ze všech, kteří v daném období darovali krev či plazmu, v pondělí 18. února, kdy také celkem šest vítězů ihned vyrozumíme. Uvedeni budou na našem webu a facebooku Transfúzní služby AGEL,“ vysvětlila Mgr. Markéta Stržínková.

V úterý 12. února a ve středu 13. února v Šumperku a ve čtvrtek 14. února a v pátek 15. února v Bruntále se uskuteční další akce, Valentýnský odběr. „Každý, kdo v Šumperku daruje 12. února krev či 13. února plazmu, bude zařazen do slosování o dvě poukázky do šumperské cukrárny PIKOLA. V Bruntále pak každý, kdo 14. února daruje plazmu či 15. února krev, bude zařazen do slosování o romantickou večeři pro dva v AFFINITY restaurant a cocktail bar v Bruntále,“ uvedla Mgr. Markéta Stržínková s tím, že jména výherců zveřejní Transfúzní služba AGEL v pátek 15. února odpoledne na webu a facebooku.

Ve čtvrtek 7. března v Šumperku a v pátek 29. března v Bruntále je pak připravena jednodenní akce pro prvodárce nazvaná 450 ml naděje. „Kampaň organizuje Nadační fond Naděje a spolu s dalšími odběrovými místy se do ní nyní zapojuje i naše Transfúzní služba. Pro prvodárce jsou připraveny drobné dárky, ale třeba i losování o let horkovzdušným balonem,“ prozradila Mgr. Markéta Stržínková.

V pátek 12. dubna a ve čtvrtek 18. dubna v Bruntále a ve středu 17. dubna a ve čtvrtek 18. dubna v Šumperku je pak připravena další akce, takzvaný Velikonoční odběr. „Pro dárce budeme mít připravené nejen velikonoční výzdobu našich prostor, ale také drobné sladké dárečky. Ty dostanou všichni, kteří v těchto dnech k nám na odběr přijdou,“ dodala Mgr. Markéta Stržínková s tím, že ke všem odběrům je nutné se dopředu objednat. V Šumperku do centra v ulici B. Němcové 1006/22 na čísle 800 300 600, v Bruntále na Nádražní ulici 29 na čísle 724 612 667. V Šumperku je možné darovat krev v úterý a ve čtvrtek od 6 do 8:30 hodin, plazmu dle objednání, v Bruntále krev vždy v pátek od 6 do 9 hodin, plazmu od pondělí do čtvrtku dle objednání. Kromě účastí v soutěžích každý dárce krve a plazmy získává nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitaminy od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 korun.

Dárcem krve a plazmy se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. S sebou k odběru potřebuje každý zájemce jen občanský průkaz a kartičku pojišťovny. Před samotným odběrem je pak dobré se doma lehce najíst, nechodit tedy na lačno, a dodržet dostatečný příjem tekutin. Vyvarovat by se měli příliš sladkých či tučných jídel.

Cílem Transfúzní služby AGEL je zajišťovat dostatek krve i plazmy tak, aby mohla i nadále vyrábět kvalitní transfúzní přípravky. Kromě kvality klade důraz také na etické a korektní chování ke svým dodavatelům, odběratelům, zaměstnancům i veřejnosti.

Zpět