Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Dárci plazmy na Transfúzní službě AGEL v Šumperku jsou nově vítáni v prostorách hlavní budovy

17.1.2019

Zájemci o darování plazmy ze Šumperka a okolí mají na Transfúzní službě AGEL v Šumperku k dispozici prostory hlavní budovy. Plazmaferetické centrum (okál) je nově přesunuto do hlavní budovy Transfúzní služby AGEL na adrese B. Němcové 22, kde probíhají v určené dny také odběry plné krve. Dárci plazmy se na odběry objednávají stejným způsobem jako dosud, tedy přes internetový objednávkový systém nebo telefonicky.

„Naše dobrovolné dárce krve i plazmy nyní budeme odebírat pod jednou střechou na hlavní budově, kde jsme pro ně připravili příjemné posezení s možností vychutnat si výbornou kávu z presovače. Zřídili jsme novou bezplatnou zelenou linku a v průběhu roku opět pro dárce připravujeme celou škálu soutěží a motivačních akcí,“ prozrazuje Mgr. Renata Wasserburgerová, odborný zdravotnický pracovník Transfúzní služby AGEL.

Bezpříspěvkovými dárci krve i krevní plazmy se mohou stát lidé ve věku od 18 do 60 let. Pro darování krve a plazmy musí být naprosto zdrávi. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na Transfúzní službě. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat.

Zájemci o darování krve i plazmy na Transfuzní službě v Šumperku se mohou k odběrům objednávat zdarma na zelené lince 800 300 600.

Výhodami darování krve či plazmy je v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení nebo odpočet ze základu daně z příjmu.

Zpět