Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službě bude čekat na dárce Mikuláš, anděl nebo čert

30.11.2018

Mikulášský odběr vyhlásila na středu 5. prosince Transfúzní služba, člen skupiny AGEL, na odběrových místech v Šumperku i v Bruntále. Dárcům krve či plazmy budou asistovat a rozdávat nadílku Mikuláš, anděl nebo čert.

„Zaměstnanci našich center v Šumperku i v Bruntále budou převlečeni za postavy Mikuláše, anděla nebo čerta. Vyhlášením Mikulášského odběru chceme nejen zpestřit dárcům sváteční den, ale také upozornit, že adventní čas je vhodnou dobou pro konání dobrých skutků, což darování krve nebo plazmy bezpochyby je. Pravidelné dárce nabádáme, aby tento den s sebou vzali třeba svého kamaráda, kolegu nebo partnera. Mikulášská nadílka má být pak naším malým poděkováním za to, že stávající i noví dárci našli odvahu a přišli,“ řekla Mgr. Markéta Stržínková, referentka marketingu a PR Transfúzní služby.

K odběru je nutné se dopředu objednat. V Šumperku do centra v ulici B. Němcové 1006/22 na telefonních číslech 583 333 814 nebo 583 333 815, v Bruntále pak do centra v Nádražní ulici 29 na čísle 554 700 660. V Šumperku je možné darovat krev od pondělí do čtvrtku od 6 do 8:30 hodin, plazmu dle objednání, v Bruntále krev vždy v pátek od 6 do 9 hodin, plazmu od pondělí do čtvrtku dle objednání. Ve středu 5. prosince bude možné darovat krev i plazmu na obou pracovištích.

Každý dárce krve a plazmy získává nárok na pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitaminy od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 korun.

Dárcem krve a plazmy se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. S sebou k odběru potřebuje každý zájemce jen občanský průkaz a kartičku pojišťovny. Před samotným odběrem je pak dobré se doma lehce najíst, nechodit tedy na lačno a dodržet dostatečný příjem tekutin. Vyvarovat by se měli příliš sladkých či tučných jídel.

Cílem Transfúzní služby je zajišťovat dostatek krve i plazmy tak, aby mohla i nadále vyrábět kvalitní transfúzní přípravky. Kromě kvality klade důraz také na etické a korektní chování ke svým dodavatelům, odběratelům, zaměstnancům i veřejnosti.

 

 

Zpět