Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službě v Bruntále darovali krev studenti Střední školy automobilní

24.9.2018

Celkem 6 studentů ze Střední školy automobilní Krnov se zúčastnilo prvního společného darování krve na Transfúzní službě v Bruntále, která je členem skupiny AGEL. Akce se uskutečnila ve středu 19. září a většina studentů v tento den darovala krev vůbec poprvé.

„Byl to můj první odběr. Bál jsem se, že třeba omdlím, ale vše proběhlo bez problémů. Strach určitě není na místě. Jsem rád, že jsem mohl pomoci ostatním lidem,“ říká jeden ze studentů, který přišel darovat krev poprvé z životě.

Právě nové a mladé dárce přitom transfúzní oddělení napříč republikou potřebují nejvíce. „Podobnými akcemi se snažíme rozšiřovat základnu dárců krve. Spolupráce se všemi organizacemi a školami si skutečně hluboce vážíme. Jejich aktivita pomáhá zachraňovat lidské životy,“ říká referentka marketingu a PR Transfúzní služby Mgr. Markéta Stržínková.

Dárcem plazmy se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. S sebou k odběru potřebuje každý zájemce jen občanský průkaz a kartičku pojišťovny. Před samotným odběrem je pak dobré se doma lehce najíst, nechodit tedy na lačno a dodržet dostatečný příjem tekutin.

Zájemci o dárcovství krve na Transfúzní službě se mohou objednat telefonicky na čísle 724 612 667 či 554 700 660, nebo elektronicky přes e-mail evidence.bruntal@tsl.agel.cz. Každý dárce krve a plazmy na Transfúzní službě v Bruntále získává pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od své zdravotní pojišťovny, občerstvení či odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 korun. Více informací se můžete dozvědět na webu transfuznisluzba.agel.cz či facebooku www.facebook.com/transfuznisluzba.

 

Zpět