Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službě v Šumperku darovali krev zaměstnanci firmy Miele

9.7.2018

Příkladem ostatním zaměstnavatelům v regionu jde z hlediska společenské odpovědnosti firma Miele technika s.r.o. z Uničova. Osmnáct jejích zaměstnanců se v měsíci červnu zúčastnilo společného darování krve na Transfúzní službě v Šumperku. Stalo se tak v rámci akce „Daruj krev s Miele“, kdy společnost u svých zaměstnanců podpořila dobrovolné dárcovství.

„Stát se dárcem krve jsem se rozhodla již před třemi lety, inspirací pro mě byli prarodiče, kteří jsou držiteli Janského plakety. Impulsem k darování byla určitě i tato akce našeho zaměstnavatele,“ vysvětlila své důvody k darování krve prvodárkyně ze společnosti Miele technika s.r.o.

 

„Musím přiznat, že před odběrem jsem se bála, jak jej zvládnu. Překvapilo mě, jak krátce odběr trval a že nebolel. Jednoznačně musím také pochválit personál Transfúzní služby, který byl velice příjemný, což považuji za důležité,“ dodala prvodárkyně.

 

Postoj firmy Miele technika s.r.o. i jejích zaměstnanců ocenili i zaměstnanci Trnsfúzní služby. „Velice si vážíme skutečnosti, že společnost Miele technika s.r.o. patří mezi firmy, které podporují u svých zaměstnanců dobrovolné dárcovství krve a pomáhají tak zachraňovat životy pacientů při vážných onemocněních, nehodách či operacích. Takový postoj není ze strany zaměstnavatelů zatím vždy obvyklý, o to více za něj děkujeme,“ uvedla Mgr. Stržínková.

 

Společenská odpovědnost je koncepcí řízení rozvinutých firem. V tomto duchu se firmy otevřeně přiznávají ke své spoluodpovědnosti za stav a chod naší společnosti. Aktivně se tak snaží minimalizovat negativní dopady průmyslové činnosti na okolní prostředí a naopak podporovat smysluplné aktivity ve svém okolí.

 

Dárcovství krve je přitom výhodné oboustranně. Každý dárce krve nebo plazmy na Transfúzní službě má nárok na celou řadu výhod. Kromě pracovního volna s náhradou mzdy dárce získá proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od své zdravotní pojišťovny, občerstvení či odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 korun. Zájemci o dobrovolné dárcovství krve se mohou objednávat telefonicky na čísle 724 612 674 nebo emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz.

 

Zpět