Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službu v Šumperku dorazili hasiči

15.6.2018

V tomto týdnu dorazili na Transfúzní službu v Šumperku členové a členky Sboru dobrovolných hasičů Jakubovice – naštěstí ne pracovně, nýbrž v roli dobrovolných dárců. Rozhodli se tak odstartovat mezi svými kolegy akci na podporu dobrovolného dárcovství krve a krevní plazmy. Prvního společného darování se zúčastnilo 7 hasičů a hasiček.

„Akci jsem se rozhodla zorganizovat na výzvu, kterou Transfúzní služba zveřejnila na facebooku.  Jsem ráda, že členové sboru dobrovolných hasičů jdou v záchraně životů příkladem i v této oblasti. Akci budeme určitě opakovat a věříme, že nás bude zase o něco více,“ podotkla organizátorka akce, starostka sboru dobrovolných hasičů, Jana Vicencová.

Její slova potvrdila hasička, která je pravidelnou dárkyní krve a krevní plazmy na Transfúzní službě v Šumperku: „Všem, kteří váhají, zda jít darovat, bych chtěla vzkázat jediné – jděte do toho! Bez transfúzních přípravků nemůže zdravotnictví fungovat a vy opravdu nikdy nevíte, kdy krev a plazmu budou potřebovat lidé kolem vás,“ uvedla zkušená dárkyně. Akce se zúčastnila společně s dalšími šesti kolegy, z nichž hned pět přišlo darovat krev poprvé.

„Pomoci hasičů si nesmírně vážíme. Rozhodli se totiž zachraňovat lidské životy navíc také touto formou, což je opravdu obdivuhodné a patří jim tak naše velké poděkování,“ dodala manažerka marketingu Transfúzní služby Mgr. Markéta Stržínková s tím, že další zájemci o dárcovství jsou vítáni a mohou se objednávat telefonicky na čísle 724 612 674 nebo e-mailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz .

Každý, kdo daruje krev nebo plazmu na Transfúzní službě, má nárok na celou řadu výhod. Kromě pracovního volna s náhradou mzdy dárce získá proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitaminy od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 Kč. Více informací je k dispozici na adrese www.transfuznisluzba.agel.cz.

 

 

Zpět