Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Transfúzní služba Šumperk má nové přepravní vozidlo

11.4.2018

Je spolehlivější, modernější, a disponuje větší chladicí komorou. Řeč je o zbrusu novém přepravním vozidle Transfúzní služby Šumperk, které zajištuje svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení.

Transfúzní služba, která je členem skupiny AGEL, investovala do obnovy svého vozového parku a stávající dvojici přepravních vozidel doplnila zakoupením nového vozu v ceně 1,5 miliónu korun.

 

Nové přepravní vozidlo je Volkswagen Crafter a kromě nejmodernější transportní techniky nabízí i praktičtější využití prostoru.  „Vozidlo má celkově vysoce moderní výbavu, je klimatizované a především je opatřeno rozměrnou chladicí komorou, která je znatelně větší, než u vozů, které jsme využívali doposud. Díky tomu můžeme najednou převážet větší množství transfúzních přípravků,“ vysvětluje ředitelka Transfúzní služby MUDr. Marie Urbánková.

 

Nové vozidlo na Transfúzní službě nahradí starší nevyhovující vůz a spolu s jedním dalším vozidlem zajistí každodenní svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení společnosti AGEL. „Nové vozidlo jednoznačně usnadní práci našim zaměstnancům a v mnoha případech zrychlí distribuci krve a krevních složek směrem k potřebným lidem,“ uzavírá MUDr. Marie Urbánková.

 

 

 

Zpět