Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Transfúzní služba Šumperk má nové přepravní vozidlo

11.4.2018

Je spolehlivější, modernější, a disponuje větší chladicí komorou. Řeč je o zbrusu novém přepravním vozidle Transfúzní služby Šumperk, které zajištuje svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení.

Transfúzní služba, která je členem skupiny AGEL, investovala do obnovy svého vozového parku a stávající dvojici přepravních vozidel doplnila zakoupením nového vozu v ceně 1,5 miliónu korun.

 

Nové přepravní vozidlo je Volkswagen Crafter a kromě nejmodernější transportní techniky nabízí i praktičtější využití prostoru.  „Vozidlo má celkově vysoce moderní výbavu, je klimatizované a především je opatřeno rozměrnou chladicí komorou, která je znatelně větší, než u vozů, které jsme využívali doposud. Díky tomu můžeme najednou převážet větší množství transfúzních přípravků,“ vysvětluje ředitelka Transfúzní služby MUDr. Marie Urbánková.

 

Nové vozidlo na Transfúzní službě nahradí starší nevyhovující vůz a spolu s jedním dalším vozidlem zajistí každodenní svoz krve a krevních složek z jednotlivých odběrových středisek a rozvoz hotových transfúzních přípravků do krevních bank zdravotnických zařízení společnosti AGEL. „Nové vozidlo jednoznačně usnadní práci našim zaměstnancům a v mnoha případech zrychlí distribuci krve a krevních složek směrem k potřebným lidem,“ uzavírá MUDr. Marie Urbánková.

 

 

 

Zpět