Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Transfúzní služba zve dobrovolníky na Valentýnské darování krve

9.2.2018

Oblíbený únorový svátek lásky mohou dárci krve z Šumperska a Bruntálska přijít oslavit na Transfúzní službu, která je členem skupiny AGEL. Na všechny příchozí čeká možnost soutěžit o romantickou večeři či poukazy do cukrárny. Akce platí v Šumperku i v Bruntále ve středu 14. února. Přijít přitom mohou jak noví, tak stávající dárci.

„Motivace pro darování krve či krevních složek může mít mnoho podob, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo pomoc druhým, která k nám dárce přivádí. Rozhodli jsme se proto využít příležitosti svátku svatého Valentýna a pro dárce připravili ještě další motivaci v podobě odměn,“ prozrazuje ředitelka Transfúzní služby MUDr. Marie Urbánková, s tím, že kromě možnosti zachránit lidský život tentokrát nabídne transfúzní oddělení všem dárcům také možnost zasoutěžit si.

 

Dobrovolníci, kteří přijdou darovat krev nebo plazmu ve středu 14. února na odběrové středisko v Šumperku, budou zařazeni do slosování o dvě poukázky do šumperské cukrárny Pikola. Dárci, kteří přijdou v tento den darovat plazmu na odběrové středisko Bruntál, pak budou zařazeni do slosování o romantickou večeři pro dva v restauraci a penzionu U Kata. „Oceníme každého prvodárce, který k nám přijde poprvé a rozšíří řady našich pravidelných dárců. Rádi ale uvidíme samozřejmě i naše stávající dárce, které srdečně zveme i s jejich partnery,“ doplňuje MUDr. Marie Urbánková s tím, že k valentýnskému odběru je potřeba se objednat předem.

 

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý odběr.

 

Zpět