Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Zdravotníci Transfúzní služby a Dialýzy Šumperk soutěží a jezdí do práce na kole

23.5.2017

Zdravotníci šumperské Transfúzní služby i Dialýzy Šumperk, které jsou členy skupiny AGEL, se aktivně zapojili do již sedmého ročníku celorepublikové soutěže na podporu aktivního životního stylu. Do projektu „Do práce na kole“ se přihlásilo celkem sedmnáct zaměstnanců obou zařízení, kteří utvořili čtyři týmy. Všichni účastníci přitom tento měsíc cestují do práce na kolech, pěšky, nebo třeba na kolečkových bruslích, čímž podporují ekologický i zdravý životní styl. O vítězství v soutěži přitom celý květen bojují s dalšími firemními týmy, a to v kategoriích pravidelnosti i výkonnosti.

„Pohyb je nezbytným předpokladem dobrého zdraví, a zejména dnes, kdy máme všichni auta, dopřáváme si nezdravá jídla, máme sedavá zaměstnání a jsme obklopeni stresem, hraje opravdu významnou roli pro udržování dobré fyzické i psychické kondice. Soutěž tedy bereme jako skvělou příležitost a konkurenci jako výbornou motivaci,“ říká Markéta Stržínková, koordinátorka akce na Transfúzní službě i Dialýze Šumperk.

Pro zaměstnance Transfúzní služby je letošní ročník již druhým, kterého se účastní. Stejně jako v loňském roce přitom vytvořili dva soutěžní týmy, a to opět s názvy „Upíři“ a „Upíři 1“. Pro Dialýzu Šumperk je pak letošní ročník premiérovým, do kterého se ale zapojili naplno a také utvořili hned dva týmy, a to rovnou po pěti členech. Tyto týmy budou společně s dalšími deseti tisíci přihlášených účastníků z celé republiky soutěžit hned v několika kategoriích – od výkonnosti, přes vytrvalost, až po dlouhodobou soutěž „Aby firmy šlapaly“, která potrvá až do září.

„Všichni naši účastníci soutěže jsou ze Šumperka a okolí a kola jako dopravní prostředek na cestu do práce využívají i mimo soutěž. Věřím ale, že účast v projektu všechny motivuje k častějšímu využívání této ekologické a zdraví prospěšné alternativy a že si ji zamilují natolik, že v ní budou pokračovat i po skončení soutěže, během prázdnin,“ dodává Markéta Stržínková s tím, že pro tyto účely jsou obě zařízení vybavena cyklostojany, a Transfúzní služba i uzamykatelnou kolárnou. Zaměstnanci pak mají k dispozici sprchu i šatny, což jsou nezbytné předpoklady komfortu při dojíždění na kole.

„Důležité je pro nás zúčastnit se a připomenout sobě i okolí, že lze žít i jinak, aktivněji. Člověk dělá něco pro své zdraví, endorfiny mu přidají na náladě, ušetří výdaje za benzín, a určitě se dopracuje i k lepšímu vzhledu,“ uzavírá Markéta Stržínková.

 

 

Zpět