Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Dárci krve byli oceněni Českým červeným křížem

1.12.2023

Dne 30. listopadu 2023 proběhlo Slavnostní ocenění čestných dárců krve a plazmy plaketami prof. MUDr. Jana Janského. Letos dosáhlo stříbrné medaile za 20. bezpříspěvkový odběr 41 dárců a 32 dárců obdrželo za 40. jubilejní odběr zlatou medaili. V Bruntále se navíc předávaly i Zlaté kříže 3. třídy za jubilejních 80 odběrů, kterých v minulém roce dosáhlo 14 dárců.

Předání ocenění a dárků se ujali MUDr. Petr Vlk víceprezident Českého červeného kříže, Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby, která své dárce takto odměňuje pravidelně, a  MUDr. Naděžda Petřičová vedoucí lékařka AGEL Transfúzní služby a.s. pracoviště Bruntál. Pozdravit dárce a popřát jim mnoho dalších dárcovských let přišel i Bc. Martin Henč, starosta města Bruntálu.

„Na každém Slavnostním ocenění dárců máme jedinečnou příležitost se s dárci potkat mimo naše zdravotnické zařízení a osobně jim pogratulovat k dosažení ocenění a především poděkovat. Připravujeme tyto akce pro dárce jako malé poděkování za jejich akt solidarity a pomoci druhým. Jak často opakuji, protože je nutné toto vyzdvihnout, dárcovství je v lidském měřítku neocenitelné. Velmi všem děkuji,“ řekl Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfúzní služby a.s.

Dárci se k nám na „transfúzku“, jak jí sami říkají,  sjíždí ze všech koutů Moravskoslezkého kraje, někdy ze vzdálenosti i 50km. To nám ukazuje, že naši práci děláme dobře a dárci jsou u nás spokojení. Na Slavnostní ocenění přišla velká část zvaných dárců a tomu jsme velice rádi,“ uvedla Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL Transfúzní služby.

„Pevně věříme, že se slavnostní ocenění dárcům líbilo a brzy se opět uvidíme v Bruntále při dalším odběru krve,“ doplnila Petra Balogová, vedoucí sestra AGEL Transfúzní služby v Bruntále.

AGEL Transfúzní služba i nadále hledá nové dárce krve a plazmy. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě a.s. v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět