Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Příšlušníci PČR darovali krev

22.11.2023

Již podruhé v letošním roce přivítala AGEL Transfúzní služba v Bruntále dárce, jejichž heslem je „Pomáhat a chránit“. Hned 24 dárců z řad Policie ČR z celého Bruntálska přišlo na pomoc s doplněním zásob transfúzních přípravků pro předvánoční období. Premiérou byl dnešní odběr pro dva z nich. Letos tak celkem darovali již úctyhodných 30 litrů plné krve.

„Na dnešním odběru jsme se sešli s příslušníky z pořádkové a dopravní policie. Řady dárců doplnili také kolegové ze služby kriminální policie a vyšetřování. Dlouhodobě se nám daří sejít se při hromadných odběrech v hojném počtu, protože všichni vnímáme jak důležité je dárcovství krve. Od epidemie covid-19 to je již 4. hromadný odběr v řadě a určitě nebude poslední, “ sdělila nprap. Karla Špaltová, policejní preventistka MS kraje.

K dnešnímu odběru uvedl náš dárce npor. Mgr. Jaroslav Močko, vedoucí obvodního oddělení Bruntál„Jsme rádi, když můžeme pomáhat i tímto způsobem.“

„Tyto odběry jsou vždy velmi veselé, protože se s dárci z řad policie již známe. Přichází k nám nejen společně, ale darují krev i samostatně v průběhu celého roku, za což jim patří velký dík,“  sdělila Marcela Kučerková, referentka marketingu  AGEL Transfúzní služby.

„Velmi si vážíme toho, že opět přišli a pomohli nám se stabilizací krevních zásob a drží se svého hesla „Pomáhat a chránit.“ Děkujeme všem, kteří si udělali čas pro dnešní odběr,“ poděkovala Bc. Petra Balogová, vedoucí sestra AGEL Transfúzní služby pracoviště v Bruntále.

AGEL Transfúzní služba nadále hledá nové dárce krve a plazmy i mimo řady Policie ČR. Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Bruntále registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900 nebo přes objednávkový systém: https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět