Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Od začátku roku získala AGEL Transfúzní služba v Bruntále 176 nových dárců krve, a to i díky akci pořádané ve spolupráci s Nadačním fondem NADĚJE

14.9.2023

V důsledku stárnoucí dárcovské základny je AGEL Transfúzní služba po celý rok velice aktivní v podpoře náboru nových dárců krve. Významným partnerem v „boji“ o nového dárce je dlouhodobě Nadační fond NADĚJE se svým Projektem 450ml NADĚJE. Ve středu 13. září 2023 proběhla tato akce v AGEL Transfúzní službě v Bruntále.

„Díky této akci jsme rozšířili naši velkou dárcovskou rodinu o dalších 12 dárců krve. Možná se toto číslo na první pohled zdá nízké, ale pokud si uvědomíme, že za jeden jediný rok jsme nuceni vyloučit několik desítek věrných dárců krve a plazmy z naší dárcovské komunity z důvodu zdravotních omezení, jsme rádi za každého nového dárce. Oznámit dárci jeho trvalé vyloučení z dárcovství je pro nás mnohdy velmi emotivní, protože se jedná o jednoho z členů naší „rodiny“, a přestože jsme nesmírně vděční za jejich dlouhodobou podporu a obětavost, zdraví našich dárců a bezpečnost pacientů jsou pro nás na prvním místě,“ sdělila k akci Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Projekt je primárně zaměřen na získávání nových dárců krve pro transfuzní oddělení nemocnic v celé České republice. „Projekt vznikl v Břeclavi, kde se akce s názvem 450ml NADĚJE konala jednou ročně, a reagoval na potřeby samotných transfuzních stanic, které hlásí nedostatek nových bezplatných prvodárců a pod hlavičkou Nadačního fondu NADĚJE posunul působnost do celé České republiky,“ představuje projekt Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE s tím, že celorepublikovým partnerem projektu 450ml NADĚJE je společnost BALONY.EU, která na každé akci věnuje pro jednoho prvodárce let balonem.

„Při vědomí, že lidská krev je dosud a ještě dlouho bude, nenahraditelnou tekutinou nutnou k navrácení zdraví a záchraně životů, by rozhodování o tom, zda krev darovat nebo ne, nemělo být příliš složité. Na Transfúzku do Bruntálu se vždy velmi ráda vracím, protože jsou tu fajn lidi a milý personál,“ doplňuje Xenie Mráčková, koordinátorka projektu 450ml NADĚJE.

„Děkujeme všem našim dárcům za jejich oddanost a obětavost, kterou projevují každý den. Vaše krev a plazma jsou neocenitelným darem pro ty, kteří je potřebují, a vaše podpora je pro nás nepostradatelná. Společně můžeme změnit životy a zachraňovat životy pacientů," uzavřela Petra Balogová, pověřená vedoucí sestra pracoviště Bruntál.

Staňte se dárcem krve i Vy! Dárcem se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Kromě dárcovství krve a plazmy je možná v AGEL Transfúzní službě v Bruntále i registrace do Českého národního registru dárců dřeně. Stačí se objednat na tel.: 800 300 900, nebo přes objednávkový systém: https://bruntal.odbery.agel.cz.

Zpět