Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

„Poletíte!“ zaznělo z AGEL Transfúzní služby

25.7.2023

AGEL Transfúzní služba zveřejnila jména výherců soutěže „Letím na Transfúzku“, která byla určena bezpříspěvkovým dárcům krve a plazmy. Vylosovaní šťastlivci obdrželi celkem 5 dárkových certifikátů na vyhlídkový let horkovzdušným balónem.

AGEL Transfúzní služba zveřejnila jména výherců soutěže „Letím na Transfúzku“, která byla určena bezpříspěvkovým dárcům krve a plazmy. Vylosovaní šťastlivci obdrželi celkem 5 dárkových certifikátů na vyhlídkový let horkovzdušným balónem.

„Nesmíme nikdy přestat pečovat o naše věrné dobrovolné dárce krve a plazmy. Proto se snažíme vytvářet různé odměny a soutěže, abychom jim poděkovali za jejich pomoc společnosti,“ sdělil Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfuzní služby.

Předání výher proběhlo na našich pracovištích, kde si dárci spojili převzetí výhry s odběrem krve a plazmy. Potvrzují tak, že jsou to věrní dárci a zaslouží si maximální naši péči. Dárci krve a plazmy mají standardně nárok na odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 Kč, stravné ve formě poukázek, proplacení cestovného a pracovní či studijní volno po 24 hodin od příchodu k odběru. Pro dárce jsou několikrát do roka připraveny tematické odběry. Další výhodou pravidelného dárcovství krve je, že má dárce přehled o svém zdravotním stavu, díky vyšetření krevního vzorku na přítomnost virových markerů, které se provádí před každým odběrem.

 „Na soutěž o let horkovzdušným balónem jsme plynně navázali novou soutěží, tentokráte pro fanoušky hor. Dárci tak mohou v rámci soutěže „Vzhůru k oblakům“ vyhrát kredity v hodnotě 5 000Kč které mohou využít na nabízené zážitky, ubytování, skipasy, gastropochoutky v Horském resortu Dolní Morava, nebo třeba pro zdolání Sky Bridge 721, nejdelšího visutého mostu pro pěší na světě, a to i v zimě,“ doplnila Marcela Kučerková, referentka marketingu AGEL transfúzní služby.

„Gratulujeme výhercům soutěže a přejeme štěstí všem dárcům štěstí v naší nové soutěži,“ uzavřel Ing. Václav Kokeš, předseda představenstva AGEL Transfuzní služby.

Dárcem krve se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 60 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. AGEL Transfúzní služba a.s. s odběrovými středisky v Šumperku a Bruntálu zásobuje nemocnice a krevní banky v Olomouckém a Moravskoslezském kraji. Zájemci o dárcovství se mohou objednat v Bruntále pomocí objednávkového systému na adrese https://bruntal.odbery.agel.cz nebo na bezplatné tel. lince 800 300 900, v Šumperku pomocí objednávkového systému na adrese https://sumperk.odbery.agel.cz nebo na bezplatné tel. lince 800 300 600.

Zpět