Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Do bruntálské nemocnice přišli noví hrdinové

24.2.2022

V úterý 22. února 2022 proběhla, ve spolupráci s AGEL Transfúzní službou ve vestibulu Nemocnice AGEL Podhorská v Bruntále, náborová akce do Českého národního registru dárců dřeně „Bruntál hledá hrdinu“. A noví hrdinové opravdu dorazili.

„V úterý se nám podařilo rozšířit registr o dalších 13 nových dobrovolníků. Mohlo by se zdát, že je to málo, ale opak je pravdou. Na základě přísných zdravotních kritérií a věkového limitu pro vstup do registru je to skvělý počet. 13 nových hrdinů znamená 13 nových šancí na záchranu života,“ sdělila Marcela Kučerková, referent marketingu AGEL Transfúzní služby.

Český národní registr dárců dřeně pomáhá již od roku 1992 po celé České republice nemocným s onkologickým onemocněním krve, zejména s leukémiemi a lymfomy, ale i s dalšími život ohrožujícími krevními chorobami. „Hlavní oblastí podpory jsou dárcovství a transplantace krvetvorných buněk, výzkum a inovace lékařského vybavení. Přestože je v registru už přes 100 000 dobrovolníků, stále pro každého čtvrtého pacienta lékaři dárce nenajdou. Řešením, jak najít dárce pro opravdu skoro každého nebo každého pacienta, je rozšířit základnu dobrovolníků darujících svým zápisem a dát naději všem současným i budoucím pacientům,“ vysvětlila MgA. Klára Conková, manažerka ČNRDD.

„Zájemci o vstup do registru mohou přicházet i nadále, bez objednání předem, každé úterý od 10.00 do 11.00 hodiny přímo do AGEL Transfúzní služby v Bruntále,“ doplnila Marcela Kučerková.

Zpět