Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službu v Šumperku dorazili hasiči

15.6.2018

V tomto týdnu dorazili na Transfúzní službu v Šumperku členové a členky Sboru dobrovolných hasičů Jakubovice – naštěstí ne pracovně, nýbrž v roli dobrovolných dárců. Rozhodli se tak odstartovat mezi svými kolegy akci na podporu dobrovolného dárcovství krve a krevní plazmy. Prvního společného darování se zúčastnilo 7 hasičů a hasiček.

„Akci jsem se rozhodla zorganizovat na výzvu, kterou Transfúzní služba zveřejnila na facebooku.  Jsem ráda, že členové sboru dobrovolných hasičů jdou v záchraně životů příkladem i v této oblasti. Akci budeme určitě opakovat a věříme, že nás bude zase o něco více,“ podotkla organizátorka akce, starostka sboru dobrovolných hasičů, Jana Vicencová.

Její slova potvrdila hasička, která je pravidelnou dárkyní krve a krevní plazmy na Transfúzní službě v Šumperku: „Všem, kteří váhají, zda jít darovat, bych chtěla vzkázat jediné – jděte do toho! Bez transfúzních přípravků nemůže zdravotnictví fungovat a vy opravdu nikdy nevíte, kdy krev a plazmu budou potřebovat lidé kolem vás,“ uvedla zkušená dárkyně. Akce se zúčastnila společně s dalšími šesti kolegy, z nichž hned pět přišlo darovat krev poprvé.

„Pomoci hasičů si nesmírně vážíme. Rozhodli se totiž zachraňovat lidské životy navíc také touto formou, což je opravdu obdivuhodné a patří jim tak naše velké poděkování,“ dodala manažerka marketingu Transfúzní služby Mgr. Markéta Stržínková s tím, že další zájemci o dárcovství jsou vítáni a mohou se objednávat telefonicky na čísle 724 612 674 nebo e-mailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz .

Každý, kdo daruje krev nebo plazmu na Transfúzní službě, má nárok na celou řadu výhod. Kromě pracovního volna s náhradou mzdy dárce získá proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitaminy od své zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to za každý odběr 3000 Kč. Více informací je k dispozici na adrese www.transfuznisluzba.agel.cz.

 

 

Zpět