Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Transfúzní služba AGEL zve dobrovolníky na velikonoční odběr krve

11.4.2019

K Velikonocům neodmyslitelně patří celá řada lidových tradic, rodinná setkání i jarní tématika. Pro mnohé dobrovolné dárce krve jsou ale také tradičním obdobím darování vzácné tekutiny, ke kterému každoročně vyzývá i Transfúzní služba, člen skupiny AGEL. Jako každý rok, i letos nabídne Transfúzní služba na pracovišti v Šumperku dobrovolným dárcům v předvelikonočním termínu nejen příjemnější prostředí s jarními dekoracemi, ale také drobný velikonoční dárek.

Velikonoční odběry krve a krevních složek proběhnout na Transfúzní službě AGEL konkrétně na Škaredou středu 17. dubna a Zelený čtvrtek 18. dubna. „Všichni dobrovolní dárci, kteří přijdou ve středu darovat plazmu či ve čtvrtek krev, dostanou od personálu malou pozornost,“ říká primář Transfúzní služby AGEL MUDr. Štefan Repovský s tím, že na velikonoční odběry se musí zájemci předem objednat.

Pro velikonoční odběry krve i plazmy na odběrovém středisku Šumperk je k dispozici bezplatná telefonní linka 800 300 600.

Dárcem krve může být každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve přitom dává nejenom dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také zahrnuje lékařské vyšetření a znamená možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení, a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět