Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Na Transfúzní službě v Šumperku darovali krev skauti z místního spolku

26.3.2018

Jako na skautském táboře se mohli dnes cítit dárci krve a plazmy na Transfúzní službě v Šumperku, která patří do skupiny AGEL. Řady dobrovolných dárců krve dnes totiž posílilo hned šest vedoucích místního spolku Junák - český skaut ze střediska Rudy Knotka Šumperk.

„Jako vedoucí spolku chceme jít příkladem Vlčácké smečce - mladým skautům. Proto darování krve a krevní plazmy považujeme v podstatě za samozřejmou pomoc lidem, kteří ji potřebují,“ vysvětluje důvody jeden ze skautských vedoucích David Novák.

Mezi dnešními skautskými dárci byli jak prvodárci, tak dárci, co již chodí k nám darovat na Transfúzní službu v Šumperku. „Tentokrát jsem se rozhodl podpořit skupinový odběr v Šumperku. Všem, kdo váhají, zda darovat krev, bych chtěl vzkázat, aby do toho určitě šli – pomohou skutečně zachraňovat životy kolem nás. Personál Transfúzní služby je navíc velice příjemný a každý dárce má za svou pomoc nárok na den volna,“ říká s úsměvem pan Novák.

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši tři tisíce korun za každý odběr.

Objednat se k darování krve je snadné. Každého zájemce objednají na Transfúzní službě rádi telefonicky na čísle 724 612 674 nebo emailem na adrese evidence.spk@tsl.agel.cz. Více informací se také můžete dozvědět na webu transfuznisluzba.agel.cz.

 

Zpět