Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍJsme součástí skupiny AGEL, nejúspěšnějšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

800 300 600 (Šumperk - odběry krve)
724 612 674 (Šumperk - odběry plazmy)
800 300 900 (Bruntál)

Informace pro dárce

Transfúzní služba v Šumperku se dnes proměnila na nebe i peklo plné dárků

5.12.2017

S humorným nadhledem přivítala dnes Transfúzní služba, která je členem skupiny AGEL, dárce krve. Zdravotnický personál v šumperském odběrovém středisku nezapomněl na příchod svatého Mikuláše a část personálu se převlékla do kostýmů čerta a Mikuláše. Každý z dárců navíc dostal za svoji odvahu jako poděkování drobný dárek.

Pracovnice v evidenci dárců v Šumperku se proměnila v usměvavou čertici a vítala dárce v kostýmu čerta s rohy na hlavě. „Transfúzní služba se snaží dárce motivovat a také jim za jejich aktivitu poděkovat. Takzvaný Čertovský odběr, kdy se část personálu převlékla do kostýmu a rozdávala dárky, byl svým pojetím výjimečným odlehčením. Jsme rádi, že jsme s nadhledem pobavili dárce a zpříjemnili jim tak odběr,“ říká s úsměvem odborná pracovnice Transfúzní služby Mgr. Renata Wasserburgerová.

Bezpříspěvkovým dárcem krve se může stát každý zdravý člověk ve věku od 18 do 65 let. Zda je dárce způsobilý k odběru, posoudí individuálně odborný zdravotnický pracovník přímo na Transfúzní službě v Šumperku. Den před odběrem by měl dárce hodně pít, nejíst tučná jídla, nepít alkohol a ráno může lehce posnídat. Více informací naleznete na webu transfuznisluzba.agel.cz.

Pro objednání k odběru krve na Transfúzní službě Šumperk je k dispozici telefonní číslo 724 612 674 a pro objednávky k odběru plazmy na číslo 583 333 811.

 

 

Zpět